Inköpskorg
Inköpskorgen är tom
Gå till inköpskorgen

Produkter mot...

Finn ditt skadedjur

Bladlus eller spinnkvalster? Gråmögel eller mjöldagg? Skadegörare är ofta mycket små och svåra att se.

Sök via bilden

Sök via kategori

Sorgmygga


Sorgmyggor är små svarta myggor, som är ca. 2,5 mm. långa. De gör ingen skada, men kan verka irriterande, när det är många av dem. Dessa små myggor kallas ibland felaktigt för blomflugor, men detta är helt andra, större insekter som är vanliga ute i naturen där larverna äter bladlöss m.m. Sorgmyggans larver lever i det översta jordlagret. De blivr upp till 5-6 mm. långa och klara till mjölkvita i färgen, med tydligt svart huvud. Larverna lever i första hand av alger och svampar, men kan i många fall göra skada vid att gnagae på plantans rötter. Detta försvagar plantan och kan vara orsaken till olika svampsjukdomar. Ofta kommer blir sorgmyggan in i ditt hem med nya krukväxter.Produkter mot Sorgmygga

Nematoder mot Sorgmyggor

De irriterande små svarta sorgmyggorna finns nästan alltid i dina krukväxter. Nematoderna bekämpar sorgemyggans larver och håller dem på så sätt nere i antal.


Nematoder mot Sorgmyggor 10 mio
Pris 245,00 kr
Nematoder mot Sorgmyggor 50 mio
Pris 450,00 kr

Klisterskivor


Klisterskivor 10 stk
Pris 125,00 kr

Hypoaspis rovkvalster

Hypoaspis kan användas både förebyggande och för bekämpning av sorgmyggor, vattenflugor, tripsarter som har sina puppstadier i jorden. Den kan ses lite som en allätare. Hypoaspis fungerar även utmärkt mot hönskvalster som kan drabba hönsen i hönshuset. 


Hypoapis 2500 stk
10 kvm.
Pris 245,00 kr
Hypoapis 10000 stk
Pris 410,00 kr

© 2022 Borregaard Bioplant ApS