Inköpskorg
Inköpskorgen är tom
Gå till inköpskorgen

Produkter mot...

Finn ditt skadedjur

Bladlus eller spinnkvalster? Gråmögel eller mjöldagg? Skadegörare är ofta mycket små och svåra att se.

Sök via bilden

Sök via kategori

Mjöllus


Mjöllöss eller vita flygare som de också kallas, är insekter som är cirka 1,5-2 mm långa och helt vita. Larverna och pupporna skiljer sig helt från den vuxna. De är ovala och glas- till mjölkvita till färgen och sitter på undersidan av bladen. Larverna såväl som de vuxna suger växtsaft.

Mjöllöss angriper många olika kulturplantor, som ex. tomat, gurka Fuchsia. Angrepp kan upptäckas genom att plantan regelbundet skakas försiktigt, varvid mjöllusen flyger upp.

Är angreppet av mjöllöss för stort innan det uppdagas, bör gula klisterskivor hängas upp ovanför plantan och/ eller spruta med insektssåpa, innan nyttodjuren sätts ut. Plantan kan dessutom dammsugas.Symtom


Mjöllöss skadar plantan på samma sätt som en bladlöss, genom att suga växtsaft. På så sätt avsöndras från insekten”honungsdagg”, som täcker bladytan. Som syns på bilden kan detta vålla stora problem med svamp (sotdagg) som ”klistrar” och förfular blad och frukter.

Produkter mot Mjöllus

Mjöllusparasitstekeln

Mjöllusen också kallad ”vita flygaren” är en av det vanligaste skadedjuret i växthuset. Kontrollera dina tomater och andra plantor och beställ Mjöllusparasitstekeln (Encarsia formosa) så snart du ser en ”vita flygare”.


Mjöllusparasitstekeln
Pris 245,00 kr

Klisterskivor


Klisterskivor 10 stk
Pris 125,00 kr

© 2022 Borregaard Bioplant ApS