Inköpskorg
Inköpskorgen är tom
Gå till inköpskorgen

Produkter mot...

Finn ditt skadedjur

Bladlus eller spinnkvalster? Gråmögel eller mjöldagg? Skadegörare är ofta mycket små och svåra att se.

Sök via bilden

Sök via kategori

Bladlöss


Det finns flera hundra arter av bladlöss i vår svenska natur. De angriper i stort sett alla plantarter, men det är oftast inte mer än en handfull arter, som angriper kulturerna i växthuset och uterummet eller liknande.

Bladlössen är oftastgröna, men kan variera från grön gul, orange, röd och svartbrun till svart. De är cirka 1-3 mm långa och oftast ovingade, men även vingade former förekommer. Bladlöss suger växtsaft och sitter helst på undersidan av de nedre bladen, eller på de nya skotten. Vita s.k. hudömsningar, samt den honungsdagg de avsöndrar avslöjar bladluskolonierna.


Symtom


Undersök toppskott och blad efter bladlöss eller ”vita hudömsningar”. Oftast kan man se spåren av bladlöss på  förekomst av”honungsdagg” som de avsöndrar. Denna honungsdagg syns som en klistrig beläggning på bladen. Blommor, blad och skott kan bli deformerade som följd av ett angrepp.

Produkter mot Bladlöss

Nyttodjur mot bladlöss

Nyttodjur mot bladlöss består av en blandning av gallmygga (ca 225 st) och parasitstekel (ca 75 st) som levereras uppblandat i granulat. 

Nyttodjur mot bladlöss (parasitstekel och gallmygga)
Pris 245,00 kr

Chrysoperla

Chrysoperla är ett nyttodjur mot bladlöss. Används med fördel vid kraftiga angrepp av bladlöss, så kallade "hot-spot". Levereras i paket om 500 st. Är naturligt förekommande i Sverige. 


Chrysoperla 500 stk
Pris 235,00 kr

© 2022 Borregaard Bioplant ApS